logo nina

 

Κλασσική Μιασματική

Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική

Διοχάρους 19   Αθήνα  16121

Τηλ.  210 7295495  Κιν. 6946 109 109

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Το γάλα αποτελεί την πρώτη τροφή όλων των θηλαστικών του πλανήτη. Παράγεται από τις μανούλες κάθε είδους για να θρέψουν τα μικρά τους στην αρχή της ζωής τους. Έτσι και για τον άνθρωπο αποτελεί την πρώτη τροφή από τη μητέρα του (ή την τροφό τα παλιότερα χρόνια) κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του ή τελοσπάντων, για όσο διαρκεί ο θηλασμός.

Σήμερα το αγελαδινό κυρίως, αλλά και το πρόβειο και το κατσικίσιο, καθώς και τα υπόλοιπα αντίστοιχα γαλακτοκομικά, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανθρώπινης διατροφικής αλυσίδας. Θεωρούνται, μάλιστα, απαραίτητα για την ανάπτυξη και τη διατήρηση υγιούς σκελετού και την αποφυγή της οστεοπόρωσης σε μεγάλη ηλικία.

Το ξένο όμως γάλα δεν αποτελεί φυσική τροφή για τον άνθρωπο αλλά για τα μικρά μοσχαράκια (προβατάκια και κατσικάκια, αναλόγως). Καταρχάς ο τρόπος με τον οποίο παράγεται σήμερα το γάλα καταλήγει σε ένα προϊόν που είναι γεμάτο φάρμακα και τοξίνες. Για να αυξάνεται η παραγωγή γάλακτος, τα γαλακτοπαραγωγά ζώα βασανίζονται σκληρά με αποτέλεσμα την παραγωγή τοξινών στο σώμα τους που περνούν στο γάλα. Επίσης τους χορηγούνται ορμόνες και ισχυρά αντιβιοτικά που καταλήγουν κι αυτά στο γάλα.

Το ξένο γάλα προκαλεί δυσπεπτικά προβλήματα, κολίτιδες, φουσκώματα, διάρροιες. Τα περισσότερα αποδόθηκαν στην δυσανεξία στη λακτόζη κι έτσι βγάλαμε γάλα χωρίς λακτόζη, όμως η αιτία της δυσανεξίας δεν είναι μόνο αυτός (η λακτόζη δηλαδή) αλλά και όλοι οι παραπάνω. Η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα είναι η συχνότερη παιδική αλλεργία. Τα γαλακτοκομικά ευθύνονται για αυξημένη παραγωγή βλέννας στο ανθρώπινο σώμα.

Στην πραγματικότητα αυτό που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός για να είναι υγιής, δεν είναι το γάλα και τα γαλακτοκομικά, αλλά το ασβέστιο, που στη μορφή που περιέχεται στο γάλα και με τα προβλήματα που δημιουργεί δεν είναι απορροφήσιμο από τον οργανισμό. Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο είναι τα μικρά ψάρια που τρώγονται μαζί με το κόκαλο (αθερίνα, σαρδέλα, γαύρος κτλ), οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα, τα λευκά φασόλια, η σόγια, τα αποξηραμένα σύκα κα. Η διατροφή πλούσια σε ασβέστιο εκτός των γαλακτοκομικών, είναι επαρκής για να διατηρείται σταθερή η ομοιόσταση του ασβεστίου στον ανθρώπινο οργανισμό. Παρόλα αυτά εμείς επιμένουμε να δίνουμε στα παιδιά, στις γυναίκες, στους ηλικιωμένους μια αφύσικη γι’ αυτούς τροφή, όπως το γάλα και τα γαλακτοκομικά, με όλες τις συνέπειες.

Διοχαρους 19, 16121 Αθηνα.