logo nina

 

Κλασσική Μιασματική

Ιδιοσυγκρασιακή Ομοιοπαθητική

Διοχάρους 19   Αθήνα  16121

Τηλ.  210 7295495  Κιν. 6946 109 109

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

 

Τι είναι λοίμωξη:  Λοίμωξη είναι η συγκέντρωση  αριθμού μικροοργανισμών  σε ένα σημείο του οργανισμού όπου φυσιολογικά δεν υπάρχουν και άμεσα ή έμμεσα, μέσω της τοξικότητάς τους, προκαλούν αντίδραση φλεγμονής (θερμότητα ,ερυθρότητα, οίδημα ,πόνος) που συνοδεύεται και από την κλινική εικόνα της εκάστοτε λοίμωξης. Για τους πιο πολλούς ιστούς, ο κρίσιμος αριθμός των μικροβίων για την πρόκληση λοίμωξης είναι 1.000.000 ανά κυβικό χιλιοστό ιστού.

Μπορεί να προκληθεί από οποιονδήποτε μικροοργανισμό (βακτήρια, μύκητες, ιούς, παράσιτα). Πρέπει να διακρίνεται από τον όρο μόλυνση που σημαίνει παρουσία μικροβίων εκεί που φυσιολογικά δεν υπάρχουν χωρίς να προκαλούν φλεγμονή.

Τι ονομάζουμε μικροοργανισμούς: Μικροοργανισμοί χαρακτηρίζονται εκείνοι οι οργανισμοί τους οποίους δεν μπορούμε να διακρίνουμε με γυμνό μάτι, γιατί έχουν μέγεθος μικρότερο από 0,1mm.

Ως μικροοργανισμοί χαρακτηρίζονται:

-μύκητες

-μικροφύκη

-πρωτόζωα

-βακτήρια

-ιοί

Θεραπεία των λοιμώξεων στο σημερινό αλλοπαθητικό σύστημα: Η θεραπεία των λοιμώξεων στο σημερινό αλλοπαθητικό σύστημα γίνεται με αντιμικροβιακές ουσίες, τα γνωστά σε όλους μας αντιβιοτικά φάρμακα.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι είναι τελικά αυτοί οι μικροοργανισμοί και πια η σχέση τους με τη Φύση και τη Ζωή.

Όλοι οι φυτικοί και ζωικοί οργανισμοί στη Φύση αποδομούνται κάποια στιγμή σε απλούστερες οργανικές και ανόργανες ενώσεις. Στην αποδόμηση αυτή σημαντικό ρόλο παίζουν οι μικροοργανισμοί, π.χ. τα ορυκτά σε απλούστερες ανόργανες ενώσεις, τα φυτά σε απλούστερες οργανικές και ανόργανες ενώσεις, τα ζώα και ο άνθρωπος αποδομούνται επίσης μετά θάνατον με τη βοήθεια συγκεκριμένων μικροοργανισμών σε οργανικές και ανόργανες ενώσεις που με τη σειρά τους θα λειτουργήσουν ως λίπασμα για νέα φυτά.

Δηλαδή οι μικροοργανισμοί βοηθούν στον καταβολισμό της Ζωής στη Φύση, δηλαδή στην αποδόμηση.

Το αντίθετο είναι ο αναβολισμός, η σύνθεση δηλαδή οργανικών και ανόργανων ενώσεων, η δημιουργία πρωτεϊνικών μορίων και ο συνδυασμός τους με αιθερική ενέργεια για τη δημιουργία Ζωής.

Στον άνθρωπο ή και στα ζώα οι μικροοργανισμοί επομένως θα λάβουν θέση εκεί που υπάρχει πρόβλημα , εκεί που υπάρχει υλικό για αποδόμηση, π.χ.τοξίνες, διαταραχή της φυσιολογικής χλωρίδας κτλ. Δημιουργείται φλεγμονή και αρχίζουν να εμφανίζονται οι μηχανισμοί κάθαρσης , δηλαδή τα διάφορα συμπτώματα των λοιμώξεων, όπως απόχρεμψη, καταρροή, έμετος, διάρροια κτλ., τα οποία θα βοηθήσουν το μεγαλοοργανισμό (δηλαδή τον άνθρωπο ή το ζώο) να καθαρίσει.

Οι κατσαρίδες και τα ποντίκια θα πάνε στο σπίτι όπου υπάρχει τροφή και κατάλληλες συνθήκες γι’αυτά, το ίδιο συμβαίνει και με τους ιούς, τα βακτήρια και τους μύκητες, δηλαδή με τους μικροοργανισμούς.

Αν εκτεθεί μια ομάδα ανθρώπων στον ίδιο μικροοργανισμό, πχ.  σ’ έναν ιό, είναι γνωστό ότι δε θα νοσήσουν όλοι. Ακόμη κι από αυτούς που θα νοσήσουν δε θα νοσήσουν όλοι με την ίδια βαρύτητα. Εξαρτάται από την κατάσταση Υγείας του καθενός, ψυχικά και σωματικά, από το πόσο τοξινωμένος είναι ο κάθε οργανισμός, από το πόσο «τροφή» έχει για τους μικροοργανισμούς και από πόσα όπλα έχει για να αντιδράσει.

Ο πυρετός , για παράδειγμα, είναι ένα πολύ χρήσιμο όπλο του οργανισμού μας. Επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος κι έτσι πηγαίνουν πιο γρήγορα στην περιοχή της φλεγμονής λευκά αιμοσφαίρια, αντισώματα κι άλλες χρήσιμες ουσίες ενώ απομακρύνονται οι βλαβερές.

Επίσης η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για τον πολλαπλασιασμό του βακτηρίου ή του ιού.

Καταστέλλοντας τον πυρετό με αντιπυρετικά στερούμε από τον οργανισμό μας ένα χρησιμότατο όπλο.

Παρατηρούμε ότι τα παιδιά, που είναι πιο παρθένοι οργανισμοί από αντιπυρετικά και αντιβιοτικά, έχουν την τάση να κάνουν υψηλούς πυρετούς, πράγμα θετικό, το οποίο όμως δυστυχώς το καταστέλλουμε με χημικά φάρμακα και με τα χρόνια η ικανότητα για υψηλό πυρετό εξασθενεί.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα άλλα συμπτώματα, όπως το βήχα , την καταρροή, τη διάρροια, τον εμετό. Δίνουμε αντιβηχικά, αντικαταρροϊκά, αντιδιαρροϊκά, αντιεμετικά, αντιβίωση κι όλα τα αντι- χημικά φάρμακα για να καταστείλλουμε τα συμπτώματα δυσκολεύοντας τον οργανισμό να κάνει την κάθαρσή του.

Πράγματι τα συμπτώματα υποχωρούν και νομίζουμε ότι θεραπευτήκαμε όμως συχνά η αρχική λοίμωξη επιστρέφει. Γιατί; Μα γιατί ο οργανισμός δεν καθάρισε πλήρως και με φυσικό τρόπο, απλά έγινε καταστολή των συμπτωμάτων και τώρα το σώμα ζητάει δεύτερη ευκαιρία για κάθαρση. Αρχίζουμε πάλι τα χημικά φάρμακα, ξαναδίνουμε αντιβίωση ξανακαταστέλλουμε την κάθαρση και δημιουργόυμε έτσι ένα φαύλο κύκλο με υποτροπιάζουσες λοιμώξεις. Επίσης από την πολλή αντιβίωση δημιουργούνται από τα μικρόβια μηχανισμοί αντοχής στα αντιβιοτικά φάρμακα, με αποτέλεσμα να προκύπτουν πιο ανθεκτικά μικρόβια, για τα οποία δίνουμε πιο ισχυρά αντιβιοτικά και ο κύκλος συνεχίζεται μέχρι την εξουθένωση του οργανισμού από τις υποτροπιάζουσες λοιμώξεις και από τις παρενέργειες των όλων και πιο ισχυρών αντιβιοτικών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων λοιμώξεων είναι οι ουρολοιμώξεις. Το συνηθέστερο μικρόβιο που βρίσκουμε στις ουρολοιμώξεις το E.coli, είναι ένα μικρόβιο που φυσιολογικά έχουμε όλοι στην περιοχή της ουρήθρας και του περίνεου και ζούμε μαζί του χωρίς κανένα πρόβλημα. Όταν όμως πέσει η άμυνά μας σωματικά και ψυχικά, τότε πολύ πιθανόν να πάθουμε ουρολοίμωξη. Αρχίζει μετά ο φαύλος κύκλος των αντιβιώσεων και των υποτροπιαζουσών ουρολοιμώξεων, μέχρι εξαντλήσεως του οργανισμού από τις παρενέργειες της όλο και πιο ισχυρής αντιβίωσης, ώσπου φτάνουμε σ’ ένα σημείο όπου κανένα αντιβιοτικό δεν είναι αποτελεσματικό κι ο οργανισμός τόσο εξασθενημένος που αδυνατεί να επανέλθει.

Συμπερασματικά είναι λάθος να καταστέλλουμε τα συμπτώματα με χημικά φάρμακα. Το μόνο που καταφέρνουμε είναι να εμποδίζουμε την κάθαρση και την επισκευή του οργανισμού,  μέσω της φλεγμονής των πιο εξωτερικών και λιγότερο σημαντικών για τη ζωή ιστών και οργάνων, και να προχωράει η Ασθένεια σε πιο εσωτερικά όργανα, να αποκτά χρονιότητα και να γίνεται πιο σοβαρή. Καταστέλλουμε τις επιφανειακές λοιμώξεις με αντιβιοτικά, τα δερματικά με κορτιζόνη, τα αλλεργικά το ίδιο κτλ. Οδηγούμε την Ασθένεια σε βαθύτερα επίπεδα και νοσούμε από ορμονικά, διαβήτη, καρδιοπάθειες, αυτοάνοσα, ψυχικές ασθένειες και άλλα προβλήματα.

Διοχαρους 19, 16121 Αθηνα.